Wenst u meer info of een gratis prijsofferte contacteer ons dan vrijblijvend op het nr 0477/319198 of via het contactformulier
Waterinfiltratie
De begroeiing van mos en algen op het dak zijn in de meeste gevallen de oorzaak van insijpeling van water met als gevolg: daklekkages. Het mos en de algen maken zich vast aan de dakbedekking wat het poreus zal maken. Dan bestaat de kans dat er vocht door de dakbedekking komt en als gevolg van vriestemperaturen zullen de dakpannen, leien, golfplaten, enz.. gaan barsten.
Wat is eigenlijk mos?
Mossen zijn kleine spoorplantjes die in aanzienlijke hoeveelheden bij elkaar groeien. Het is niet noodzakelijk dat mossen vocht onttrekken uit de grond. Vandaar dat mossen groeien op uw dak, klinkers, oprit of muur. Het ontstaan van een laag mos op uw dak is een natuurlijk verschijnsel. Het gevolg daarvan is dat de onderlaag langer nat blijft waardoor het vatbaar is voor schimmels. Het is dus belangrijk om dit vakkundig te laten verwijderen.
Wat zijn algen?
Algen zijn een verzamelnaam voor een veelvoudig en soortelijk gezelschap van lagere planten die van grootte variëren van klein tot vrij groot. De algen die op uw dakbedekking, pannen enz... voorkomen zijn meestal ééncellige planten. Ze vormen een dunne laag op uw pannen, klinkers enz.. waardoor groene aanslag zichtbaar wordt. Ze verschijnen op meerdere vochtige plaatsen, in de schaduw van bomen, gebouwen e.d.
Hoe komt het mos op mijn dak terecht?
De oorzaak van mos op uw dak bestaat uit verschillende factoren:
De wind die over je dak waait zorgt ervoor dat het meegevoerde stof gedeeltelijk op je dak blijft zitten en zich vooral tussen de voegen en spleetjes van je dakbedekking vastzet. In combinatie met vocht en weinig zonlicht vormt dit een ideale voedingsbodem voor mossen en algen.
Er groeit ook meer mos op de dakvlakken van je woning die het minst zonlicht krijgen. Deze vlakken blijven langer vochtig en bereiken niet de vereiste temperaturen om moskiemen te kunnen vernietigen. De meeste mossen sterven namelijk af bij temperaturen boven de 70° C. Dakvlakken die veel zon krijgen, bereiken in de zomer gemakkelijk deze temperatuur en zullen bijgevolg dus ook minder mosvorming vertonen.
Bepaalde factoren versnellen het groeiproces van mos op uw dak:
• als je woning tussen groen en bomen staat
• plaatsen waar geen of weinig zon aan kan
• zure regen en/of vuil in de lucht
• dakpannen die oud en poreus zijn
Mos komt ook altijd terug, maar als het probleem tijdig en op een professioneel correcte manier en met de juiste producten wordt aangepakt, kunt u genieten van een mooi mosvrij dak met lange levensduur.
Hoe gaat het ontmossen in zijn werk?
We gaan in verschillende fasen te werk:
1. Nazicht:
Algemene controle van het dak en indien nodig vervangen van gebroken pannen.
2. Reinigen:
Dan wordt het oppervlak optimaal gereinigd met hoge druk dmv een hogedrukreiniger met een vuilfrees, (dit is een roterende sproeikop die de reinigingscapaciteit aanzienlijk verhoogd). Hierdoor kunnen alle moeilijk te bereiken plaatsen zonder probleem ontmost worden. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de gebruikte druk, zodat er geen beschadigingen aan uw dakbedekking en gevel worden veroorzaakt. Na het reinigen wordt het oppervlak met hoge druk afgespoeld zodat er zeker geen sporen van mossen of algen meer aanwezig zijn. Afspuiten gebeurt steeds van boven naar onder, zodat er geen water kan binnendringen.
3. Aanbrengen van een anti-
We sproeien het ganse oppervlak van het dak in met een anti-
4. Reinigen van muren, ramen, terras enz...:
Door de druk kan het gebeuren dat er mos op de muren, ramen, terras enz.. terechtkomt. Dit wordt zorgvuldig door ons opgekuist en verwijderd . Onze betrachting is om de woning in dezelfde of betere staat achter te laten dan wanneer we zijn toegekomen!
5. Ledigen dakgoten en spoelen met hoge druk:
We maken de dakgoten leeg en spoelen de leidingen met hoge druk dmv een rioolrat zodat er later zeker geen opstoppingen kunnen plaatsvinden. Daarna ruimen we alles netjes op zodat u onbezorgd van uw mooi dak kunt genieten!
Coaten van uw dak
Als de toplaag van de pannen, leien of golfplaten te poreus geworden zijn, volstaat het ontmossen niet meer en moet het dak opnieuw worden behandeld d.m.v. het aanbrengen van een op water gedragen dakcoating.
Eigenschappen coating:
• een hoge dampdoorlaatbaarheid
• U.V. bestendig
• kan tegen alle weersinvloeden
• bestand tegen mossen en algen
• vormt na droging een vocht-
Door de beschemende dakcoating aan te brengen wordt uw dak jarenlang beschermd!
De standaardkleuren zijn antraciet, zwart en avondrood.
Voor het aanbrengen gebruiken wij gespecialiseerde machines. De coatings die wij aanbrengen, zijn de originele fabriekscoatings voor leien, pannen en golfplaten. Het coaten verlengt niet alleen de levensduur van uw dak, maar geeft ook zijn oorspronkelijke uitstraling terug waardoor dit uw huis in waarde doet stijgen.
Voor een fractie van de kosten van een nieuw dak zorgen wij ervoor dat u opnieuw kan genieten van een schitterend zicht van uw woning!
Hoe gaat coaten in zijn werk?
Nadat het dak volledig is ontmost, kunnen we starten met het coaten (schilderen) van het dak. Voor het coaten dient het een minimum temperatuur te zijn van 15 graden.
We gaan in verschillende fasen te werk:
1. Afplakken:
Alles wordt netjes afgeplakt (eventueel ramen, veranda, zonnepanelen, enz...)
2. aanbrengen van 1ste laag coating aangelengd met een anti-
Onze coating is een watergedragen verf die wordt aangebracht in 2 lagen, waarvan de eerste laag aangelengd is met een anti-
De primer heeft een dubbele werking. Enerzijds verdelgt het de bestaande mossen en aanverwante organismen, anderzijds verhindert het mosgroei op materialen die gevoelig zijn voor aantasting.
3. Aanbrengen 2de laag orginele coating:
Nadat de 1ste laag volledig is uitgehard wordt de tweede laag originele coating aangebracht.
Dit alles gebeurt met een professionele airless spuitinstallatie.
4. Opruimen:
Eens alles droog is wordt al het afplakmateriaal verwijderd en ruimen we alles op voor we vertrekken zodat u kan genieten van een schitterend ogend dak.